Vrouwencondooms, waarom hiervoor kiezen?

Het eerste waar velen aan denken, wanneer ze het woord ‘condoom’ horen of lezen, is de condoom die mannen gebruiken. Het mannencondoom is dan ook veel populairder. Toch betekent dat niet dat condooms alleen voor mannen zijn. Sterker nog: er zijn specifieke vrouwencondooms. Dit zijn condooms die vrouwen inbrengen om zo veilige seks te garanderen. Waarom zou je voor vrouwencondooms kiezen en hoe zit het met het inbrengen van deze condooms? Dat lees je in dit artikel!

Waarom vrouwencondooms?

Het belang van vrouwencondooms is vooral dat deze condooms als anticonceptiemiddel werken. Condooms worden vaak ingezet om zwangerschappen te voorkomen; zo ook vrouwencondooms. Naast dat het vrouwencondoom een veilig anticonceptiemiddel is, dient het ook als bescherming tegen infecties als hiv en soa.

Bovengenoemde voordelen heeft een mannencondoom echter ook. Het is daarom belangrijk om af te spreken wie een condoom gebruikt (brengt de vrouw een condoom in, of doet de man een condoom om zijn penis?).Vaak wordt wel gezegd dat vrouwencondooms inbrengen meer werk is. Dit doe je namelijk door de kleinste ring (er zijn twee ringen) zover mogelijk in de vagina te brengen. Vervolgens komt de grotere ring aan de buitenkant van de vulva. Hier zit wat meer werk in dan het gebruiken van een mannencondoom. Dat is een van de redenen waarom over het algemeen vaker voor een mannencondoom wordt gekozen.

Vrouwencondoom of ‘gewone condoom’?

Is het nou beter om als vrouw de vrouwencondoom te gebruiken, of is het verstandiger dat je partner een ‘gewone’ (mannen)condoom omdoet?

Daar is geen eenduidig antwoord op te geven. Dit kun je het beste zelf overleggen met je partner. Het vrouwencondoom is een voorbehoedsmiddel, maar het mannencondoom ook. Aangezien het inbrengen van vrouwencondooms wat lastiger is, wordt er vaker gekozen voor mannencondooms. Maak hiervoor afspraken met je partner.

Meer over condooms lezen? Bezoek condoom.nu voor meer informatie over alle soorten condooms.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *