Orthopedische schoenen van Heuvel schoentechniek bij medische problemen

Orthopedische schoenen van Heuvel schoentechniek zijn schoenen die speciaal op maat gemaakt worden. Zo sluiten ze perfect om je voeten heen waardoor het lopen weer fijn is. Sommige mensen kunnen vanwege een medische oorzaak geen schoenen meer dragen uit een schoenenzaak en dan kom je uit bij orthopedische schoenen. Ook deze schoenen worden steeds moderner en het assortiment groter. Zo kon je voor jaren geleden misschien keuze maken uit drie kleuren, maar nu zijn deze op maat gemaakte schoenen er in alle kleuren van de regenboog te vinden. Ook wanneer je zelf een schoen op het oog hebt wat je mooi vindt zijn er mogelijkheden. Heuvel schoentechniek weet hier wel raad mee.

Orthopedische schoenen van Heuvel schoentechniek

Het kan zijn dat je een afwijkende stand van je voeten of tenen hebt waardoor gewone schoenen uit een schoenenzaak niet prettig lopen. Voor mensen met deze voetproblemen zijn orthopedische schoenen van Heuvel schoentechniek ideaal. Deze schoenen worden grotendeels vergoed door de basisverzekering. Wel heb je een verwijzing nodig van een specialist of je arts en je betaalt een eigen bijdrage. Wanneer je alleen steunzolen op maat nodig hebt, kan je zonder verwijsbrief een afspraak maken bij een orthopedische schoenmaker.

Wat doen Orthopedische schoenen op maat

Bij lichte voetproblemen kan je eerst beginnen met inlegzolen op maat in je gewone schoenen, maar wanneer je echt te maken hebt met afwijkende voeten, waarbij het lopen gewoon niet prettig is, wordt het misschien tijd voor orthopedische schoenen op maat. Met Orthopedische schoenen kan je ervoor zorgen dat je voetproblemen minder worden. Deze schoenen op maat zullen ervoor zorgen dat je voeten extra ondersteuning krijgen. De schoenen zullen ervoor zorgen dat de pijn en je klachten zullen verminderen en ze zullen ook zorgen dat de stand van je voeten of rug wordt gecorrigeerd. 

Verschillende medische problemen

Bij aangepaste orthopedische schoenen denken mensen vaak dat je last moet hebben van je voeten, maar dit hoeft helemaal niet. Deze schoenen zullen je ook helpen wanneer je last hebt van je knieën, je enkels en zelfs je achillespees. Er zijn helaas ontzettend veel mensen die kampen met klachten zoals reuma aan de voeten, een hielspoor of een klompvoet. Orthopedische schoenen van Heuvel schoentechniek kunnen dan een perfecte oplossing zijn. De meeste problemen worden met de orthopedische schoenen opgelost en zo heb je als drager van deze schoenen weer voldoende bewegingsvrijheid.

Op maat gemaakt

Orthopedische schoenen worden op maat gemaakt en hebben daarom een paar weken levertijd. Eerst worden je voeten opgemeten en dan wordt er een gipsafdruk gemaakt van jouw voeten. Daarna komen er lagen kurk op elkaar voor het voetbed. Als klant kom je de passchoenen passen, zodat de pasvorm kan worden gecontroleerd. Soms is de passchoen toch nog te groot of te klein en dat kan dan nog makkelijk worden aangepast. Wanneer de passchoenen klaar zijn kan er gewerkt worden aan de echte schoenen. Pas wanneer de schoenen helemaal zijn afgewerkt, gepoetst en veters hebben kunnen ze worden opgehaald. Meestal mag je via je zorgverzekeraar een keer per jaar nieuwe orthopedische maatschoenen uitkiezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *