Geschikte schoenen voor brede voeten

Ieder mens heeft andere voeten en het kan soms heel erg lastig zijn om geschikte schoenen te vinden die goed passen bij jouw voeten. Sommige mensen hebben bijvoorbeeld een hoge wreef en andere mensen hebben juist een lage wreef. Dit vraagt om verschillende soorten schoenen. Andere mensen hebben misschien weer erg grote voeten waardoor het soms lastig is om leuke schoenen in de juiste maat te vinden. Ook is er veel verschil tussen de breedte van voeten van mensen. Sommige mensen hebben erg smalle voeten en andere mensen hebben juist moeite met het vinden van geschikte schoenen omdat ze heel erg brede voeten hebben. Om te voorkomen dat schoenen niet lekker zitten is het bij het kopen van schoenen erg belangrijk dat je weet welke schoenen geschikt zijn voor jouw voeten. In dit artikel lees je meer over waar je op moet letten bij het kopen van geschikte schoenen voor brede voeten

Geschikte schoenen voor brede voeten uitkiezen

Het kan erg lastig zijn om geschikte schoenen voor brede voeten te vinden. Zeker als je veel wandelt of hardloopt is het juist heel belangrijk dat je schoenen wel goed passen. Als schoenen niet goed passen kun je namelijk vervelende blaren krijgen of je kunt op een verkeerde manier gaan lopen waardoor je spierpijn kunt krijgen. Ook kun je je voeten hiermee bezeren of zelfs beschadigen. Het is daarom sowieso belangrijk om je voeten eerst op te laten meten voordat je schoenen gaat kopen. In een schoenenwinkel kun je vaak een meting laten uitvoeren. Ook kun je advies krijgen over welke schoenen geschikt voor jou zijn en of je bijvoorbeeld gebruik zou moeten maken zooltjes in je schoen. 

De risico’s van schoenen die niet goed passen 

De risico’s van het gebruik van schoenen die niet goed bij de vorm van jouw voeten passen worden vaak onderschat. Als de schoenen te smal zijn voor jouw voeten kunnen ze namelijk gaan knellen. Dit kan bijvoorbeeld zorgen voor dove en tintelende tenen en blaren maar ook voor veel ernstiger klachten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan spierpijn maar ook aan slijtage van de botten in je voeten, benen of zelfs in je rug. 

Vraag advies van een podoloog 

Als je bredere voeten dan gemiddeld hebt en je wilt zeker weten dat je de juiste schoenen gaat aanschaffen kun je ook advies vragen aan een podoloog. Een podoloog analyseert je voeten en en meet ze op. Ook adviseert een podoloog jou over welke schoenen het beste passen bij jouw voeten. Een podoloog kan jou ook bepaalde merken adviseren die goed passen bij jouw voeten. Op deze manier heb je de volgende keer als je schoenen gaat kopen al een idee van welke schoenen goed zouden kunnen passen bij jouw specifieke wensen. Tot slot kun je samen met een podoloog schoenen gaan uitproberen. De podoloog kan dan direct kijken of de schoen inderdaad goed aansluit op je voet en of je er wel goed op kunt lopen. Het is zeker de moeite waard om de tijd te nemen voor een analyse bij de podoloog zodat je zeker weet dat je de goede schoenen aanschaft en je geen last van je voeten krijgt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *