De voor- en nadelen van wimperextensions

De nieuwste trend: wimperextensions, ze lijken steeds populairder te worden en steeds meer vrouwen overwegen om wimperextensions te laten zetten. En dat begrijpen wij, want met wimperextensions krijg je mooie, lange en volle wimpers die er toch natuurlijk uit zien. Ideaal als je een speciale gelegenheid hebt, iets om te vieren of als je bijvoorbeeld op vakantie gaat. Twijfel jij ook al over wimperextensions? in dit artikel zetten wij de voor- en nadelen op een rijtje.

De voordelen

Zoals we al zeiden, zorgen wimperextensions voor een mooie volle oogopslag, dit is natuurlijk een groot voordeel als je van nature niet bent gezegend met lange volle wimpers. Een ander voordeel van wimperextensions is dat je enorm veel tijd bespaart als je het vergelijkt met mascara of met nepwimpers die je moet plakken. In principe word je met wimperextensions gewoon wakker met een stralende “I woke up like this” blik, en ben je ready to go! Wimperextensions zijn dus ideaal voor vrouwen met een druk schema of vrouwen die niet al te veel tijd willen besteden aan make-up, maar er wel goed uit willen zien.  Nog wat andere voordelen zijn dus ook dat je je mascara niet door de dag heen hoeft bij te werken, of je zorgen hoeft te maken dat je nepwimpers los gaan laten (zo vervelend!) en no worries als het regent of tijdens het sporten, want wimperextensions betekent dus ook dat je geen last meer hebt van uitgelopen mascara!


Naast al deze voordelen, zijn wimperextensions ook ideaal voor speciale gelegenheden of vakanties. Ook omdat je zelf de lengte en het volume kan bepalen heb je veel verschillende opties. Ga jij een week feesten in LA of Miami? Dan kun je voor volle en lange wimpers kiezen, voor bijvoorbeeld een bruiloft kun je gaan voor een natuurlijke look.  Als je op vakantie gaat, dan zijn wimperextensions dan echt perfect. Je kan er mee zwemmen, duiken, uren zonnen, noem maar op. Wimperextensions zijn bestand tegen water, zon, zee en wind! Daarbuiten, zou je er dankzij je wimpers op ieder moment van de dag stralend uit zien. Ideaal dus voor de vakantiefoto’s!

De nadelen van wimperextensions

Een van de nadelen van wimperextensions is dat het redelijk wat tijd en geld kost om ze te laten zetten. Ook al verschilt dit heel erg, bij kappers is het meestal redelijk duur, maar er zijn ook kleine particuliere specialisten te vinden die het voor wat goedkoper aanbieden. Gemiddeld liggen de prijzen ongeveer tussen de €45 en €90 voor één set. Ook duurt het aanbrengen van de wimperextensions redelijk lang. Gemiddeld duurt het zetten van de extensions tussen de 1.5 en 2 uur. Plan het dus goed in, want dit is niet iets wat je even snel tussendoor kunt doen! Ook is het zo dat als de wimperextensions net geplaatst zijn, kun je tijdelijk niet zoveel kunt doen. Dit komt omdat de wimpers en de lijm  goed moeten kunnen opdrogen. Je mag dus niet zweten, je gezicht wassen, douchen, zwemmen en huilen. En bij voorkeur 12 uur lang.

Een ander nadeel geldt vooral voor mensen met gevoelige ogen, de wimperextensions en vooral de lijm waarmee ze worden aangebracht zouden kunnen zorgen voor irritaties of allergische reacties. Daarbij willen we je graag waarschuwen dat wimperextensions erg ‘verslavend’ zijn, als je er eenmaal mee begint, wil je eigenlijk niet meer zonder. Dat wordt best een duur grapje!


Ben jij ook zo benieuwd naar wimperextensions? op Beauty Label kun je nog meer informatie vinden over de extensions, ook kun je daar bijvoorbeeld een cursus wimperextensions volgen om ze zelf te leren zetten!Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.